Nordea tilslutter sig partnerskab om udvikling af Power-to-X i Trekantområdet

Som den største bank i Norden ønsker Nordea løbende at støtte både kunder og samfundet i den grønne omstilling. For at det kan lade sig gøre, er det afgørende, at Nordea indgår i partnerskaber, der giver banken indsigt i energisektoren, mulighed for at opdage finansieringsmuligheder og vise, hvordan banken kan være en vigtig forretningspartner. Derfor er Nordea blevet optaget i TEA.

-Vi vil gerne understøtte virksomheders omstilling – for eksempel ved hjælp af PtX-teknologisk udvikling, så vi endnu bedre kan understøtte energiindustrien. TEA er et utroligt spændende samarbejde mellem ambitiøse virksomheder og kommuner, hvor vi med vores finansielle indsigt kan bidrage med øget momentum til teknologisk og infrastrukturel udvikling, siger Helene Bløcher, bankdirektør med ansvar for erhvervskunder i Nordea Danmark.

God kemi skaber fremdrift

Partnerne i TEA udfolder den unikke sammensætning af infrastrukturer, energiproduktion og kompetencer som er nødvendige for grøn omstilling, når den bliver rigtig svær. Meget få steder er der så gode forudsætninger for Power to X og produktion af grønne brændstoffer og råstoffer til transport og tung industri.  

-Det koster omtrent 10 milliarder pr gigawatt produktionskapacitet at omdanne strøm til brint. Og det er bare første led i PtX-værdikæderne. Dernæst kommer infrastrukturer, vandbehandling og så videre. Det er komplekst at finde finansiering til grøn omstilling på det her niveau, så vi er meget glade for, at Nordea vil indgå i samarbejdet, da de både i kraft af markedsindsigt og størrelse kan berige partnerskabet, siger Anders Frandsen, bestyrelsesformand for TEA.